Вече бившият треньор на "Левски" Станимир Стоилов мина днес през "Герена", за да се сбогува с играчите.

Мъри влезе в съблекалнята преди следобедната тренировка, след като в събота вечерта обяви, че напуска заради различия със собственика Наско Сираков.

Интересното е, че Сираков също бе на стадиона по това време, но не е ясно дали двамата са имали разговор.

Заедно със Стоилов си тръгват всичките му помощници, като се очаква в близките дни оставка да подаде и шефът на Академията на "Левски" Йончо Арсов.

В отсъствието на Мъри пък временен треньор на "Левски" ще е Елин Топузаков. Топчо бе наследник на дублиращия тим, като застава начело на "сините", докато бъде намерен постоянен заместник.

Снимка: Bulphoto

Топузаков ще води отбора и предстоящото Вечно дерби с ЦСКА, което е в понеделник от 17:30 часа.

По непотвърдена информация, ръководството на "Левски" ще заложи на чуждестранен специалист, като вече се сондират имена. Докато не бъде постигната договорка обаче, Топузаков ще е начело.

Междувременно пък от Тръст "Синя България" обмислят да прехвърлят акциите си в "Левски" на Станимир Стоилов, който по този начин реално да влезе като миноритарен собственик. Условието обаче е преди това Наско Сираков да депозира неговите 86.6 процента от акциите, като така Мъри на практика ще получи правото да управлява клуба.

"Уважаеми левскари, след допитване, проведено сред членовете на Тръст "Синя България", Управителният съвет на организацията взе решение да предложи прехвърлянето на своя дял от 10% от капитала на ПФК Левски АД на Станимир Стоилов, при условие, че мажоритарният акционер Наско Сираков депозира своите 86.6% в клуба.

Предложение за подобен ход бе направено спонтанно от фенове към Мъри на последната тренировка преди мача с Локомотив (София). След като това предложение достигна до нас, решихме, че то е най-мъдрият вариант в настоящата ситуация. Считаме, че Станимир Стоилов е безспорният пазител на левскарството и като фигурата, ползваща се с най-голямо доверие в левскарската общност, е редно да се сдобие с механизъм, който да му позволи да изгради работеща управленска структура в ПФК Левски спрямо своята визия за развитието на клуба.

С уважение, УС на Тръст "Синя България", написаха от организацията.

Малко по-късно пък стана ясно, че мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков ще даде пресконференция в сряда.

Сираков ще говори пред медиите на 12 април, от 11:00 часа във VIP-залата в Сектор А на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов".

БТА