Той е кошмарен. Както за противниците си на терена, така и за феновете на отборите, срещу които Атлетико (Мадрид) се изправя. Вероятно на този свят неутралните запалянковци със симпатии към Диего Коща се броят на пръстите на едната ръка. И повечето пъти има защо - бразилецът с испански паспорт е футболното олицетворение на "с всички средства".

Както позволени, така и не чак толкова. Непрестанно блъскане, подръпване, разправии със съперници и съдии, гадни малки номерца... Това е лицето на Диего Коща, познато на всички. Наистина добър нападател, но с доста кофти подход, ако не си на негова страна.

Но при вчерашното гостуване на Атлети в Билбао срещу местния Атлетик, Коща показа и другото си лице. Чисто човешкото. Първо той прекъсна головата суша, преследваща го от месец октомври миналата година, но това далеч не бе най-важното в случая.

Диего Коща бе този, който заслужава трите точки в мач, завършил наравно. Мач, игран пред празните трибуни на стадион, където гостуванията са истински ад. Стадион, на който в неделя бе прекалено тихо, а тягостната атмосфера се усещаше във въздуха още когато двамата капитани поднесоха цветя в памет на жертвите на COVID-19.

След попадението си нападателят изтича до страничната линия, за да развее високо домакинска фланелка на Атлетико с №14 и името Вирхиния. Вирхния Торесийя, дълготодишна националка на Испания и понастоящем футболистка на женския тим на "дюшекчиите". 

Преди по-малко от месец тя претърпя операция за премахване на тумор на мозъка, а сега големият, лош и сърдит Диего Коща се преклони пред храбростта и издържливостта на едно момиче, което спечели най-важния си мач. А той дори не бе на футболния терен.

 "Нямам думи... Вие сте невероятни! Благодаря ви от сърце!", написа развълнуваната Вирхиния относно чисто човешкия жест на колегата си и всички от мъжкия отбор на Атлетико.

Сега Торесийя има още една причина да продължи уверено по пътя към завръщането си на терена.

Тя е истински победител и не, в случая не става дума за трофеите, които е спечелила в кариерата си на професионална състезателка. А Диего Коща показа другото си лице и даде още повече мотивация на смелата Вирхиния.