Локомотив (Пловдив) ще продължи да е на първо място в класирането и след петия кръг на родния шампионат.

Пловдивчани постигнаха четвъртия си пореден успех, като този път надвиха с минималното 1:0 закъсалият тим на Пирин.

А въпреки игровите, финансовите и организационните проблеми в Благоевград, победата на Локомотив не дойде никак леко, особено предвид факта, че домакините играха с човек по-малко още от 21-ата минута на мача.

Тогава 18-годишният централен бранител на Пирин - Илиян Костов направи груба грешка, а с една година по-големият му партньор в отбраната - Мартин Бачев, трябваше да прави нарушение срещу откъсналия се играч на Локомотив, което означаваше червен картон.

Кристална ситуация, която "орлетата" дори не оспорваха, а след нея просто не се виждаше как домакините ще удържат в дългите минути до края.

И Локомотив действително имаше куп положения. Нацели греда, вратарят Ковальов направи няколко геройски спасявания, но гол не падаше.

А през втората част дори Пирин погледна на няколко пъти смело към противниковата врата, но не успя да се разпише, а ключовият миг в срещата дойде в 70-ата минута.

Дмитро Семенив от Пирин пропусна на празна врата, а докато играчите на домакините не можеха да повярват на пропуска, главният съдия получи сигнал от ВАР колегите си и отиде да преразгледа ситуация, случила се на другия край на терена, още преди "орлетата" да подхваната своята атака.

Тогава след игра с глава на Димитър Илиев, топката се движеше успоредно на голлинията на Пирин, преди да се спре в ръката на скочилия с гръб Александър Дюлгеров.

Със сигурност игра с ръка имаше, но Дюлгеров бе с гръб и скочил във въздуха, като едва ли имаше какво да направи, за да избегне удара.

Спорен момент, който обаче бе отсъден в полза на Локомотив, а правещият невероятен сезон Джовани се разписа от бялата точка и с четъртия си гол за пет кръга донесе победата на своя тим.

Така Локомотив вече има 13 точки от пет кръга на върха, а Пирин е предпоследен с едва една спечелена точка.