Носителят на ФА Къп - Лестър, започна по невероятен начин новия сезон, като спечели мача за трофея "Комюнити Шийлд", провеждан по традиция седмица преди началото на Висшата лига.

Насред "Уембли", Лестър повали шампиона на страната Манчестър Сити, побеждавайки го с 1:0.

По този начин само в рамките на три месеца, "лисиците" постигнаха два невероятни успеха на "Уембли", донесли им два трофея в тяхната витрина.

За Лестър това е седми трофей в историята и общо втори от "Комюнити Шийлд", след триумфа над Ливърпул през 1971-а. Тогава обаче този мач има съвсем друг характер, като "лисиците" участват в него като победител в тогавашната втора дивизия.

Днешният двубой бе напълно равностоен, като може би логично отиваше към развръзка с изпълнение на дузпи, защото продължения след 90-ата минута не се играят.

И действително мачът бе решен от наказателен удар, но само един, дошъл след ужасяваща грешка в отбраната на Сити минута преди края.

Нейтън Аке се забави при опит да върне топката към вратаря и тя му бе откадната от Ихеаначо. Нигериецът очевидно бе фаулиран, като макар да успя да изведе съотборник на стрелкова позиция, реферът посочи бялата точка.

Именно потърпевшият се нагърби с изпълнението, като с отличен удар наказа бившия си клуб и донесе трофея на Лестър.

Така шампионът Манчестър Сити започна с грешна стъпка сезона, но все пак и от предишни години добре знаем, че "Комюнити Шийлд" не е приеман като мач на живот и смърт, особено от по-големите отбори на Острова.