Елитните клубове в Англия официално могат да тренират на малки групи от тази седмица. Крачката към нормализиране на ситуацията и рестарт на футбола обаче бе съпъствана от шест положителни теста за COVID-19 на играчи и хора от щабовете на тимовете от Премиър лийг.

Шестте позитивни теста са в общо три отбора от Висшата лига, като вече станаха ясни имената на два от тях. Един футболист и двама души от щаба на Уотфорд са дали положителни проби, също както и Иън Уоън, който е помощник на Шон Дайш в Бърнли.

Последната информация сочеше, че са направени общо 748 теста в 19 от общо 20 клуба. Вчера трябваше да бъдат взети и последните проби - в Норич.

Въпросните четирима души, които са били с положителни тестове, ще бъдат в самоизолация за период от една седмица.

Първенството в Премиър лийг бе спряно преди повече от два месеца - на 13 март. Все още няма обявена дата за подновяването му, като трябва да бъдат изиграни още 92 мача. Всички отбори ще бъдат тествани по два пъти седмично.

Мерките включват още и дезинфекция на всичко, което се използва по време на тренировките - топки, конуси, греди и дори самите терени.