Черно море и ЦСКА 1948 направиха нулево реми в сблъсъка между петия и третия в класирането на Първа лига.

Реми, за което сериозно трябва да съжаляват домакините, не само заради двата гола, които ВАР им отмени, но и заради многото пропуски, които "моряците" направиха.

Черно море категорично бе по-добрият тим в този сблъсък на "Тича", но късметът не бе с момчетата на Илиан Илиев.

И докато при първия отменен след намесата на ВАР гол през първата част особени съмнения няма, защото действително играч на Черно море фаулира вратарят на ЦСКА 1948, то вторият отменен гол може да предизвика доста дискусии.

Ситуацията се разигра в 57-ата минута, когато след куп удари и рикошети в наказателното поле на ЦСКА 1948, Алекс Фернандес успя да отправи точен изстрел, превърнал се в гол за 1:0.

В първия момент нямаше наглед нищо нередно, но минута по-късно главният съдия получи сигнал от ВАР и отиде да преразгледа положението.

В крайна сметка той реши, че Сула е извършил нарушение, около което обаче може да се спори, защото контактът между него и бранител на ЦСКА 1948 се случи след отиграването на топката и не повлия на играта.

Съдията Железов обаче отмени гола, а след него Черно море създаде още няколко страхотни положения, но така и не успяха да уцелят вратата на Даниел Наумов.

Реми, за което във Варна трябва сериозно да съжаляват, а точката го остави на петото място с актив от 49 точки. ЦСКА 1948 е трети с 58, а между тези два тима е Левски с 51.