Черно море сложи прът в колелото на Лудогорец с 2:1 във Варна, като напълно надигра шампионите.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/17796812/013100

Домакините вкараха два фамозни гола чрез неостаряващия си капитан Георги Илиев, за да завържат битката за титлата. Разликата на върха остава пет точки, но с победа в понеделник вечер в Пловдив над Ботев, ЦСКА може да я скъси до само 2.

Треньорът Илиан Илиев бе другият архитект на триумфа на "моряците", а на терена халфът Илиев диктуваше събитията от висотата на класата му и неговите 37 години опит. Той откри в 20-ата минута със страхотно изпълнение на пряк свободен удар, не оставило шанс на вратаря на гостите Ренан.

Първото полувреме вървеше равностойно, а в 34-ата минута Лудогорец върна гола с първия си удар в рамката на вратата. Вкара Драгош Григоре, който хитро се измъкна на близката греда при изпълнение на корнер.

Черно море продължи да търси гола, а не да се прибира в отбрана, което често се случва срещу Лудогорец на други отбори у нас. Второто полувреме започна при 1:1, като се очакваше инициативата и преимуществото да са при гостите, които бяха длъжни да търсят победата.

Вместо това "морето" заля Лудогорец с отлична игра след паузата. Водени от Жоро Илиев, от изигралия страхотен мач бразилец Родриго, както и национала Ради Василев, домакините доминираха.

В 52-рата минута Илиев вкара втория си гол със зрелищен ножичен удар, вдигайки трибуните на крака. Това е десетото му попадение за сезона!

Нататък дойдоха нови силни минути на Черно море, Аристот Ндонгала изпусна на празна врата по необясним начин, Василев имаше отлично положение. Нито за миг домакините не се прибраха да пазят гола аванс.

При смяната му в последните минути, лидерът на Лудогорец Марселиньо реагира остро към треньора Стойчо Стоев, ритна и бутилка с вода ядно.

В добавеното време Разград вкара топката във вратата, но бе маркирана засада - тънка ситуация, но решението се оказа правилно след телевизионните повторения.

Така Лудогорец загуби за първи път в плейофната част от сезона, а с това отвори вратата за конкурентите си.

Черно море, който на практика не играе за нищо, може да се гордее с представянето си.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/33560-54403/073100