Ден след обявените важни промени в ЦСКА и придобиването на 40% от акциите на "червените" от страна на фондация "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука", от клуба дадоха пресконференция.

На нея присъстваха вече двамата директори. Досегашният изпълнителен директор Филип Филипов, както и новият му колега Стоян Орманджиев, който след влизането на фондацията в клуба, също ще заема директорски пост.

Орманджиев е трето поколение представител на своята фамилия с управленски пост в ЦСКА, а пред медиите той разкри, че е бил поканен на позицията от фондацията, която придоби 40% от клуба.

Най-важната новина за феновете, която бе съобщена на рази пресконференция е, че бюджетът за така жадувания нов стадион е осигурен.

"Бюджетът, заложен за съоръженитео е приготвен. Той вероятно ще бъде завишен, тъй като има редица фактори това да се случи. Ние обаче сме подготвени за това и то няма да ни попречи ЦСКА.

Основната заслуга за стадиона е на семейство Ганчеви. Въпреки многото пречки, които ги съпътстваха, в крайна сметка целта е постигната. Искам да благоадаря и на министър Весела Лечева, която също вложи много. Тя също се погрижи за това София да има един модерен стадион", заяви Филип Филипов, преди да представи и новия си колега Стоян Орманджиев.

Новият директор в ЦСКА потвърди, че бюджетът за стадиона е осигурен и именно това ще е основната цел пред клуба в близко бъдеще.

Снимка: Bulphoto

"Приемам като голяма отговорност тази длъжност. Много се вълнувам. Моят баща щеше да се гордее с мен днес, той много искаше да съм футболист. Е, не станах, надявам се да стана добър ръководител. Надявам се да надминем целите. Трябва да се запозная със случващото се в клуба.

Бях поканен от Фондацията. Отговарям за Фонд "Спорт". Като фондация тепърва обществеността ще се занимава с нашата дейност. Ще обръщаме внимание към спорта и футбола, но ще имаме акцент и върху други спортове. Снощи спах добре и сънувах, че ЦСКА ще има нов много хубав стадион. За футбола трябват много, много пари. За да може, ЦСКА да построи стадион, ни трябва модерна визия. Всяко нещо поскъпва, така че при всички положения бюджетът ще се увеличава", заяви той.