Милош Крушчич и Ферарио Спасов се обединиха около мнението, че в крайна сметка ЦСКА заслужено е достигнал до финал за Купата на България.

"Червените" победиха Ботев с 2:0 и след две поредни отпадания на полуфиналите, ще имат шанс да се борят за трофея.

Естествено, че много по-щастлив бе треньорът на победителите - Милош Крушчич, който бе доста емоционален и минути след края на мача сподели:

"Още съм под емоция, но мисля, че заслужено победихме. Казах ви, че можете да разчитате на ЦСКА, че ще търсим победата и ще играем умно.

Заслужихме финала. Най-силният ни мач като резултат, но и преди това правихме добри двубои. Нямахме късмет в някои мачове, но бях сигурен, че ще се върне когато е важно. Днес беше и успяхме.

Знаехме силните страни на Ботев и ги неутрализирахме. Това е ЦСКА и трябва да продължим тази тенденция. Аз знам възможностите на моите футболисти. Локомотив има опит във финалите. Играят в неудобна схема и трябва да се играе много внимателно.

Искам да се успокоим и да се подготвим за решителните мачове. Аз се съсредоточавам към това, което искам. Радвам се, че феновете са доволни".

Разочарованият Ферарио Спасов изравзи съжаление за някои индивидуални грешки и пропуските на играчите си в началото на втората част.

Все пак и той призна, че по-добрият тим е бил ЦСКА и "червените" ще играят заслужено на финал.

"Не сме давали инициативата на ЦСКА. Просто двата гола паднаха след груби грешки в нашата защита и ЦСКА се възползва от тях. Не стояхме лошо на терена. Но пожелавам на ЦСКА успех във финала.

И двата гола дойдоха в най-неподходящите моменти. В определени периоди игрово стояхме доста по-добре от съперника. В никакъв случай не трябва да сме с наведени глави. Всички искахме да играем финал, но в крайна сметка ЦСКА беше по-прецизен в тези две ситуации.

При нас и здравословните проблеми малко натежаха, но аз съм доволен от момчетата и от начина, по който играхме. Като не вкараш гол, не можеш да разчиташ на позитивен резултат. Но имаме млади момчета с добър облик и феновете би трябвало да са доволни.

Имаме шансове да се представим добре до края на първенството, но трябва да работим по селекцията и да направим така, че Ботев да изглежда доста по-добре през следващия сезон. Продължаваме с преговорите и с търсенето на нови попълнения".

Снимка: Bulphoto