Две оставки са били хвърлени изненадващо на „Лаута“ в навечерието на важния реванш от Лига Европа на Локомотив (Пловдив) срещу Спартак (Търнава). Днес от 21:45 часа „черно-белите“ гостуват в Словакия, след като спечелиха с 2:0 първия мач преди седмица.

Едната от оставките идва от щаба на Бруно Акрапович, пише PlovdivDerby.com. Треньорът Кириякос Георгиу, който изпълняваше ролята на анализатор при Акрапович, е пожелал да напусне. Специалистът, който до преди това водеше тимът на Локо (Пловдив) до 17 години имал предложение от Втора лига и затова е решил да напусне работата си в носителя на Купата на България.

Георгиу се замеси в голям скандал на „Лаута“, след като в опит да защити ръководството на клуба и шефа си в школата Палазов, призова опозиционно настроените фенове да духат глухарчета. Последва реакция от феновете, които по тъмни доби го обградиха преди контрола на мач на юношите, а дълго след това тренировките на Локо U17 бяха охранявани от полиция ежедневно.

Втората оставка е на приятелката на Георгиу Мадлен Георгиевa, която работеше в пресслужбата на клуба. Привлeкателната дама явно е решила да последва половинката си и да се отдаде на собствения си бизнес. Мадлен има собствен новинарски сайт в Панагюрище, който развива от години.

„След като така са решили, нека да напускат“, бе лаконичният коментар на Христо Крушарски по темата. Междувременно Крушарски е назначил нов човек в клуба, който ще се занимава с рекламата.