Дъщерята на тенис звездата Серина Уилямс - Олимпия, стана най-младият собственик на професионален спортен отбор.

2-годишното момиче е част от ръководния състав на професионален футболен клуб в Лос Анджелис, като името на детето е вписано в списъка с акционери.

Така дъщерята на Уилямс и милионера Алексис Оханян се оказва сред собствениците на "Ейнджъл Сити", който ще влезе в американската сокър лига при жените от следващия сезон.

Отборите в женското първенство на САЩ ще бъдат увеличени, а това ще е 11-ият клуб, който ще се включи в надпреварата.

Наскоро малката Олимпия бе заснета как играе тенис с майка си в култови идентични екипи, а освен това преди пандемията често бе на трибуните на големите турнири, на които Серина участва.

Уилямс обяви, че ще играе на US Open в края на лятото само, ако бъде позволено от организаторите нейната дъщеря да пътува с нея до комплекса. Което може да е проблем при екстремните мерки срещу пандемията.

Детето има и Инстаграм профил с над 600 хиляди последователи. Очевидно малката е звезда, далеч преди дори да подозира за това.

Собствеността на "Ейнджъл Сити" е поделена между куп известни личности, сред които са още самият Оханян - съосновател и доскорошен шеф на платформата Reddit, актрисите Натали Портман, Дженифър Гарнър и Ева Лонгория.

Акции имат и 14 бивши и настоящи футболистки от националния отбор на САЩ.

Женският сокър в Щатите е на огромна почит (все още, за разлика от мъжкия), като страната е актуален световен шампион от първенството преди година.

САЩ са пълен доминант на женските Мондиали с 4 титли от 8 издания.