Мениджърът на Глазгоу Рейнджърс Стивън Джерард заяви, че е разочарован, но не и изненадан от обидите към халфа на тима му Глен Камара, които са дошли от публиката, съставена предимно от ученици, при загубата на шотландците с 0:1 от Спарта Прага в мач от Лига Европа.

През март тази година Камара се оплака, че е бил обиждан на расистка основа от футболиста на Славия Прага Онджей Кудела и УЕФА наказа чешкия национал да не играе в 10 мача.

Въпреки това Камара бе обиждан и в четвъртък вечер на стадион "Летна", който първо УЕФА затвори за публика заради поведението на феновете на Спарта към футболиста на Монако Арелиен Тшуамени в квалификациите за Шампионската лига, но след това реши, че ще пусне 10 000 деца на трибуните.

Обидите стигнаха пика си през второто полувреме, когато Камара бе изгонен.

"Ако това са фактите и това е истината, съм крайно разочарован, но не и изненадан. Но ми трябва потвърждение, преди да коментирам", каза Джерард след мача, който призна, че по време на срещата не е разбрал, че Камара е бил обиждан.

"Не само аз, но и всеки човек по света иска повече и по-тежки наказания за расистко поведение. Това трябва да се изкорени. Но докато властите не се заемат с този проблем, ще говорим по този въпрос още дълго време", каза още мениджърът.