Халфът на английския национален отбор Джордан Хендерсън потвърди отдадеността си да играе за страната си, въпреки разочарованието от освиркванията от трибуните при смяната си по време на контролата срещу Австралия в петък.

Хендерсън носеше капитанската лента при успеха с 1:0 над австралийците, преди да бъде сменен в 62-а минута. Халфът бе изпратен с освирквания от публиката на "Уембли". 33-годишният играч премина в Саудитската професионална лига от Ливърпул с тригодишен договор през юли. Преминаването към Саудитска Арабия, където хомосексуалността е незаконна, шокира мнозина, тъй като Хендерсън отдавна е явен поддръжник на ЛГБТ общността.

"Не е хубаво, когато собствените ти фенове те освиркват. Но хората имат свое мнение. Това няма да промени кой съм и какво правя за този отбор и за моята страна. Давам абсолютно всичко всеки път. Все още искам да играя за Англия толкова дълго, колкото е възможно, и да дам всичко за отбора, за моята страна", каза Хендерсън, цитиран от Скай Спортс.

Той потвърди подкрепата си за кандидатурата на Футболната федерация на Саудитска Арабия за Световното първенство през 2034 година, след като Катар организира финалите миналата година.

"Катар свърши страхотна работа. Беше добър турнир, мисля, че феновете се насладиха на турнира и мисля, че Саудитска Арабия не би се справила по-лошо. Така че мисля, че това са вълнуващи времена за Саудитска Арабия като страна и мисля, че ще бъде специален турнир, ако в крайна сметка го получат", каза Хендерсън.