Българският национал Йоан Стоянов продължава със силното си представяне и вкара нов гол в елита на Израел.

Младият десен флангови футболист, който е израсъл в Израел и има гражданство, но избра да защитава националния тим на родината си България, вкара третото си попадение от началото на сезона.

Стоянов, който играе за тима на Секция Нес Циона под наем от Апое Беер Шева, вкара първия гол в мача срещу Бейтар Йерусалим. Родният национал откри още в седмата минута, но в крайна сметка неговият тим загуби с 2:3 от Бейтар.

От началото на сезона Стоянов има 10 мача, като макар да играе на позицията на десен халф-бек, вече има три гола на сметката си.

Странно или не, той е вторият най-резултатен състезател за своя тим след опитния грузински таран Леван Куталия, който има с гол повече.

Йоан Стоянов бе едно от новите и непознати имена, включени в националния тим от новия селекционер Младен Кръстаич, като 21-годишният играч все участия и в четирите мача, в които сърбинът води България.

Той влезе от пейката в мачовете от Лигата на нациите срещу Гибралтар и Северна Македония, а бе титуляр в контролите срещу Кипът и Люксембург.