Нападателят Джейми Варди вече няма да играе за националния отбор на страната си и възнамерява да се фокусира изцяло върху Лестър.

32-годишният голаджия, който игра на световното първенство в Русия, вече е уведомил английския селекционер Гарет Саутгейт, че би се завърнал в състава само при проблеми с контузии.

"Това ми се върти главата от известно време. Не ставам по-млад, а целта на националния селекционер е да сваля възрастта на отбора. Това определено даде резултат на световното първенство, където играхме на полуфинал и завършихме четвърти.

По този начин изравнихме най-доброто постижение на Англия на турнир извън страната", каза Варди за Гардиън.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/173827-54571-31/033100

"Казах на Гарет, че това е най-доброто нещо засега, особено при избрания от него път за националния тим. Той иска да залага на млади футболисти и да ги развива", продължи нападателят.

"Когато те поканят в националния отбор, ти винаги искаш да играеш. Ако го правиш редовно на клубно ниво, искаш да го правиш и за Англия. А когато това не се случва, е по-добре да си у дома, със семейството си. Също и със съотборниците на тренировка, подготвяйки се за следващия мач след паузата за националните отбори", каза още Варди.

"Мисля, че можех да помогна повече, ако играех по-често. Но аз уважавам мнението на селекционера. Вратата не е затворена напълно. Ако се случи най-лошото и всички се контузят, тогава е ясно, че няма да откажа", завърши той.

Същото мнение споделя и Гари Кейхил, който обяви, че е взел решение "да се оттегли" от националния отбор след подобен разговор със Саутгейт.

"Мисля, че е време да се оттегля от националния отбор. Това е правилният момент. Гордея се от това, което постигнах, защото имам над 60 мача за Англия. Няколко пъти носих и капитанската лента, което е огромна чест. Не затварям вратата тотално обаче. Ако бъда нужен, ще се отзова", каза защитникът на Челси.