Единственият играещ в момента професионален футболист, открито признал себе си за гей, едва е бил спрян от съотборници и съперници да не напусне терена заради обидите по време на мач в първенството на Австралия.

Джош Карвальо играе за Аделаида Юнайтед в А-лигата на страната и в сблъсъка с Мелбърн Виктъри е чул многократно от трибуните песни и скандирания за сексуалната си ориентация.

"Това не би трябвало да е нещо, с което да се примиряваме и да приемаме - написа в Инстаграм Карвальо. - Но, хей - ние живеем в общество, което дори в 2022-ра не може да се излекува от болестите си.

Тези хора трябва да понесат отговорност, защото нещата, които чух, бяха просто отвратителни. Единственото, което ме успокоява, е, че омразата никога няма да спечели тази битка. Убеден съм в това.

Няма място в най-прекрасната игра за такива неща. Бях на ръба да си тръгна от игрището, но другите момчета от двата отбора ме разубедиха и са прави - да не оставяме тези идиоти да си мислят, че са победили.

Не се притеснявам да излизам и да казвам какво мисля, както нямах никакви притеснения и да разкрия кой съм."

Аделаида изравни в мача в добавеното време за 1:1, а играчите на тима изразиха бурно радостта си пред агитката на домакините, сочейки точно към Карвальо. Очевидно - отговор на постоянните хули към него.

Той влезе като резерва в 54-ата минута и веднага се почна - към него летяха саркастични и не толкова безобидни песнички от феновете на Виктъри.