Еден Азар официално подписа своя договор с Реал (Мадрид) след трансфер на стойност 100 милиона евро от Челси.

Сделката за белгиеца не е рекордната за "белия балет" заради трансфера на Гарет Бейл, но почти сигурно ще стане, тъй като има клаузи в договора, които могат да покачат сумата до 150 милиона.

Освен това 28-годишният Азар се превръща във втория най-възрастен играч сред звездните трансфери на Реал - най-скъпите 30 в историята.

Единствено Зинедин Зидан през 2001-а отиде на "Бернабеу" с повече опит - на 29 години, тогава срещу 77,5 милиона евро. Дейвид Бекъм също подписа от Манчестър Юнайтед в Реал на 28 години.

Кака, Луиш Фиго и Шаби Алонсо облякоха белия екип на по 27 години.

Именно Зидан ще е треньор на белгийската суперзвезда през следващия сезон. Една от популярните снимки от деството на Азар с братята му е с френския екип и десетката Зидан на гърба.

Единственият друг значим белгийски трансфер на Реал дойде в близкото минало - и отново от Челси. Става дума за Тибо Куртоа, който подписа в сделка за 35 млн. евро.

В този ред на мисли е редно да си припомним и други значими трансфери по оста Челси - Реал. А те са Ариен Робен (35 млн.) и Алваро Мората (40 млн.), който осъществи сделка в посока Англия