Звездата на Габон и един от най-популярните играчи на Купата на Африка Пиер Емерик Обамеянг е дал положителен тест за ковид при пристигането на отбора в Камерун, където от събота започва континенталният турнир. Нападателят на Арсенал ще се изолира и пропуска първия мач на отбора си срещу Коморските острови в понеделник. Вероятно ще е на линия за срещата с Гана идния петък.

Обамеянг не е единствен случай с положителен тест. Треньорът на Габон Анисе Яла също е в изолация в хотел в Яунде, както и другата голяма звезда на тима - Марио Лемина. Вероятно има и още случаи в отбора, за които към момента не се съобщава, защото се правят допълнителни тестове.

В събота се открива турнирът, който ще мине при изключителни мерки за отборите, напълно изолирани в хотелите и тренировъчните бази, предоставени от страната домакин. В Камерун вирусът в момента е в пикови стойности и броят на заразените расте ежедневно.

За самия Обамеянг кошмарът този сезон явно не е писано да свърши. След като заради проблеми с дисциплината му бе отнета лентата на капитан на Арсенал, той на практика е обявен за ненужен в клуба и ще му се търси отбор. Мениджърът Микел Артета дори го освободи по-рано от тима за присъединяване към националния му тим, ясно показвайки, че не разчита на Оба.