Хора от екипа на Димитър Бербатов са подали сигнал в Софийска градска прокуратура срещу Борислав Михайлов и ръководителите на БФС. Новината е на dsport, а според други информации сигналът е подкрепен и от поне три действащи клуба у нас.

Той е входиран днес и е на основание твърденията на Бербатов, че Михайлов и други шефове от настоящата управа са упражнявали принуда, възползвайки се от служебното си положение. Те са притискали хора от клубовете да оттеглят подписите си от документа с искане за извънреден конгрес на БФС, входиран миналата седмица.

В понеделник сутринта пред btv Бербатов сподели, че се обмисля подаването на жалба до прокуратурата във връзка със заплахи срещу клубове. Според вносителите, по нареждане на Михайлов, шефове на зонални съвети са заплашвани с уволнение и са принуждавани да натискат клубовете да подписват контра-декларации на тези, които бяха входирани в БФС с искане за конгрес.

Сигналът е придружен с конкретни лица, клубове и хора от БФС, които да бъдат разпитани в тази връзка. Очаква се до няколко дни да стане ясно дали прокуратурата ще започне официално разследване по подадения сигнал.