Ексцесии на стадиона и из улиците на града белязаха изпадането от елита на един от най-успешните френски клубове - Сент Етиен.

"Зелените" имат 10 титли на страната и до този сезон бяха най-успешният френски тим, преди ПСЖ да ги изравни по брой спечелени шампионати.

Това съвпадна и с кошматен сезон за тима, в който той завръши на 18-о място и трябваше да играе бараж за оставане в елита срещу Оксер.

След 1:1 в първия мач, реваншът в Сент Етиен завърши по същия начин, което означааваше дузпи, при които пропуск на алжирския национал Рияд Боудебуз прати Оксер в елита.

Още след победната дузпа на Бирама Туре, играчите на Оксер нямахе време да се зарадват, а състезателите и на двата тима директно се затичаха към тунела.

На терена вече нахлуваха гневните ултраси на Сент Етиен, които имат славата на едни от най-буйните във Франция и неслучайно само през този сезон донесоха три наказания на своя клуб.

Хиляди нахлуха на терена, а по ложата на стадиона започнаха да летят факли и седалки. Очевидно ултрасите искаха да държат сметка на ръководството за позорното изпадане, първо за тима от 18 години насам.