Несто Ел Маестро е новият треньор на ЦСКА. Сърбинът, чието оригинално име е Нестор Йетвич, подписа договор за две години с вицешампиона на България.

Преди няколко седмици Ел Маестро триумфира като шампион на Словакия със "Спартак" (Търнава), като това се случи за първи път. За последно "Спартак" стана шампион, когато държавата бе Чехословакия.

Йетвич заедно с брат си Никон, който е негов помощник, сменя фамилията си на Ел Маестро през 2002 година. Реално двамата никога не са живели в Сърбия, а семействата им са във Виена.

Ел Маестро е само на 35 години и не е играл футбол. Но още на 15 започва да работи като треньор в "Уест Хям". След това е бил в "Ювентус", "Валенсия", "Аустрия" (Виена), "Шалке", "Хановер" и "Хамбургер". Смята се за един от вундеркиндите на европейския футбол, без да е бил играч подобно на Жозе Моуриньо и Андре Вияш-Боаш.

Новият треньор на ЦСКА ще пристигне най-късно в сряда. Наставникът не иска нито един от сегашните футболисти да бъде освободен преди лично да разговаря с него. Ръководството на "червените" е обсъдило селекцията и тя е одобрена. От стария стаб на ЦСКА остава единствено германския кондиционен треньор Томас Нойберт. След осем години в немския футбол двамата имат сходни виждания за подготовката.