Треньорът на ЦСКА Нестор ел Маестро подходи с ирония към въпрос, който го върна към мача с Левски, загубен от червените с 0:1. Специлистът обяви, че знае, че Левски е фантастичен, невероятен отбор, най-добрият в света, но неговият тим ще е по-напред от сините в края на първенството.

"Знам, че Левски е фантастичен, невероятен отбор. Най-добрият в света. Но ние сме заедно в класирането. За мен класирането е най-важното, но това, явно, не е така за вас, медиите.

Трябва да побеждаваме. Уверявам ви, че в края на първенството ще сме в по-добра позиция и няма да сме най-лошият отбор в света. Ще сме преди Левски.

Смятам, че е твърде рано да говорим кой ще спечели първенството. Не смятам, че ако спечелим мачовете срещу Левски и Лудогорец, ще станем шампиони. Това не е сигурно.

Играя по начина, по който виждам футбола и по който аз искам. В кариерата ми не съм оставал без трофей. Вече казах, че в България всички разбират от футбол.

Може и да съм луд. Може би аз съм единственият луд човек в България, който гледа класирането. За мен офанзивният футбол е да вкарваш голове. Вкарали сме най-много, повече от Левски. Няма смисъл да спорим. Изобщо не става въпрос за мен. Моята работа е да искам да печеля трофеи. Работя упорито и ще видим къде ще свършим", каза Ел Маестро след днешната домакинска победа на неговия тим с 3:0 над Етър.

За мача с Етър, спечелен от "червените" с 3:0:

"Статичните положения не са ни основното оръжие, но също не вкарваме от тях за първи път. Статичните положения са сериозно оръжие в съвременния футбол. Разбира се това не е основният начин, по който ще преодоляваме нашите съперници.

Не беше неочаквано Етър да ни затрудни в първите минути, защото пристигна в добра форма. Не очаквахме лесен мач и се радвам, че го спечелихме по този начин. Срещата премина по начин, по който ние искахме. Показахме добро ниво на интензитет. Когато играеш по този начин, рано или късно вкарваш.

Да, днес бяхме ефективни. Нямахме много положения или опити, но въпреки това вкарахме три гола. Това означава, че сме си свършили работата.

Десподов е бъдещето на българския футбол, един от най-добрите футболисти. Страшно важен е за нашия отбор. Постоянството не е най-силното му качество, защото е млад. Повтарям - много важен играч за нас. Днес го доказа".