Ексцентричният треньор на ЦСКА - Нестор Ел Маестро, говори пред "Диема Спорт", като заяви, че да се работи в България изобщо не е лесно.

Той сподели, че все още не осъзнава, как голямо име в професията като Делио Роси, в България се смята за слаб треньор.

Специалистът се притеснява, че щом треньор като Роси е обявен за най-слабия, какво ще говорят хората за него за в бъдеще.

"По-добър съм от някои от останалите треньори в България, но в същото време имам огромен респект към много от тези, които работят тук.

Трудно е да се каже, но мисля, че имам едно очевидно предимство, защото съм видял футбола от най-високо ниво и то от първа ръка. Не само по телевизията. Бях там и то не за няколко седмици, а за 10 години. Това със сигурност е предимство.

От друга страна, аз съм старши треньор от малко повече от година, докато тези мъже са в професията от десетилетия, а това означава много и не е за пренебрегване. Така че е трудно да се каже кой е по-добър или по-лош, със сигурност сме различни.

Ако си в една лига от много години, десетилетия, това също е предимство срещу някой, който е нов.

Не е лесно да се работи тук, в България. Някои неща са наистина трудни за разбиране.

Например, гледайки отстрани. Не искам да ме разберете погрешно. Имам огромен респект към господин Славиша Стоянович. Аз съм фен на Цървена звезда и той ме направи много щастлив в годината, в която спечели титлата.

Но гледайки отстрани, например, бившият наставник на Левски Делио Роси... Той е най-голямото име, идвало в България в последните 10 или 20 години. Треньор с невероятна биография. И след една година тук - точно по времето, когато аз дойдох, дори не знаех, че работи тук... Нямах идея дали се справя добре или не. След една година, ако слушате какво говорят хората или четете какво се пише за него, ще решите, че е един най-лошите треньори на света.

А става въпрос за човек, който има над 200 мача в Серия "А" в Италия. Човек, който е печелил трофеи там. И ако България може да превърне Делио Роси в най-слабия треньор на света в рамките на 12 месеца, то представете си какво може да направят хората с някой като мен".