Треньорът на ЦСКА - Нестор Ел Маестро, остана доволен след чистата победа с 1:0 над латвийския "Рига" в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

"Ако трябва да бъда честен, не заслужавахме да спечелим с повече от 1:0. Благодаря за фантастичните реакции на нашия вратар.

Бях малко шокиран и изненадан колко шумни могат да бъдат феновете. Благодаря им. Надявам се, че и в следващите мачове ще напълнят стадиона.

Като за първи мач не бяхме зле. Изглеждахме физически добре. Бяхме на същото ниво с отбор по средата на сезона.

Трябваше да импровизираме днес, бяхме без типичен централен нападател. Някои казват, че 1:0 е перфектен резултат.

Винаги е трудно и сложно да играеш срещу добре защитаващ се отбор. Защитавахме се добре, след като имат здрав и мощен нападател. Преди мача щях да бъда доволен на победа с 1:0.

Щеше да стане много сложно, ако бяхме пуснали гол. Ако смятате, че техните положения бяха стопроцентови възможности, значи говорим по различен начин за футбола. Защитавахме се добре.

През първото полувреме трябваше да контролираме корнерите, статичните положения... Свършихме добра работа.

Никога няма да критикувам при победа. Няма да плача, когато загубя. За мен футболът не е да победиш с 5:0, а да победиш пет пъти с 1:0.

Надявам се на реванша "Рига" да действа по-офанзивно, но познавайки техния треньор ще действат по същия начин - ще държат нулевото равенство и ще гледат да се възползват от малкото си възможности. Ако вкараме гол, всичко ще е завършено".

Снимка: Bulphoto

Капитанът Николай Бодуров пък изрази мнение, че в такива мачове атакуващият футбол не е печеливш, а трябва да се играе стабилно в защита.

"Ще видим след седмица дали този резултат е достатъчен. Щеше да е хубаво, ако бяхме вкарали повече. Първото полувреме не играхме това, което трябваше. През второто обаче стабилизирахме играта си и нещата се получиха.

ЦСКА трябва да продължава напред. Офанзивният футбол не винаги е печеливш. Всеки иска да играе в групите на Лига Европа. Атрактивният футбол в такива турнири не е печеливш. Трябва да играеш стабилно в защита и да вкараш положенията си.

Очаквам тежък реванш. Влизат твърдо, играят агресивно, но мисля, че един гол ще ни е достатъчен", заяви Бодуров.