Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро каза, че е разочарован от равенството 1:1 в дербито срещу Левски, тъй като според него "червените" са отборът в по-добра форма и по принцип по-класнияят.

Ел Маестро е недоволен от пропуска през второто полувреме, когато Дюкенс Назон и Майкъл Естрада не се справиха в опасна контраата, която можеше да доведе до пълен обрат.

"Разочаровани сме, защото бяхме в по-добра форма преди мача и сме по-добрия отбор по принцип. Искахме да спечелим за нашите фенове. Само че когато си по-напред в класирането и когато изоставаш в мача, можем да приемем този резултат. Типично е за дербитата да са такава емоционална въртележка. Инициативата се сменяше. Трябваше да изиграем първото полувреме по-добре. Казахме си някои много ясни думи на полувремето и реакцията през второто беше прекрасна. Съжаляваме за най-големия пропуск в мача, когато Естрада и Назон не реализираха.

Със сигурност не беше най-добрия ни мач, но сега ще починем за няколко дни и ще работим здраво. В следващата фаза на първенството искаме да спечелим всички мачове.

Уелтън е страхотен играч и няма как да го спреш изцяло. Опитахме да дублираме защитата. Понякога се получи, понякога не. Те също имаха проблеми с нашите офанзивни играчи. Днес не ставаше дума за мотивация, защото тя не е нужна допълнително в дербито. Трябваше да покажем повече самочувствие с топката в крака. Второто полувреме като цяло беше по-добро за нас."

Ето какво каза играчът на мача и голмайстор на "червените" Джонатан Линдсет:

"Разочаровани сме, че не спечелихме този мач. Но след като изостанахме с гол беше трудно да се върнем, защото Левски е много силен отбор. Дербитата винаги са оспорвани и трудни. Имахме нашите шансове, не успяхме да вкараме всички. Можеше да е по-добре и за съжаление не успяхме да спечелим. Най-голямата сила на Ел Маестро са неговите мотивационни думи. Той има голямо сърце и когато той говори, ние го слушаме. Играем в поредни седмици и това бе много трудно дерби. След паузата ще бъдем още по-силни."