ЦСКА направи открита тренировка на базата в Панчарево, преди която треньорът Нестор Ел Маестро застана пред медиите. Новината от лагера на тима е, че всички южноамериканци вече са на линия, след като на старта в петък единствено бразилският вратар Густаво Бусато се бе прибрал.

ЦСКА ще преотстъпи трима играчи под наем - Александров, Бучков и Бисмарк, като на този етап няма сигурни нови попълнения.

Ел Маестро даде да се разбере, че е наясно с трансферните планове на клуба, но последната дума е на ръководството. Той сподели също, че битката за титлата с Лудогорец ще се реши повече от психическата издръжливост, а не от физическата.

Говори също за възстановяването на капитана Юрген Матай и за формата на Първа лига. И призна, че "Армията" ще му липсва - през пролетта ЦСКА ще домакинства на Националния стадион "Васил Левски" заради стартиращата цялостна реконструкция на клубното съоръжение.

Първата контрола на ЦСКА е в петък срещу Литекс, а ето всичко най-интересно от думите на Ел Маестро:

"Трансферният прозорец е жив процес. Имена циркулират всеки ден. Интегриран съм в процеса, но няма да коментирам спекулации. Не смятам, че съм най-точният човек, който да говори за това.

Ситуацията със стадиона е нова. В "Българска армия" има голяма доза романтика. На стадион "Васил Левски" смятам, че феновете ще ви изненадат.

От началото на сезона имаме няколко капитани. Юрген Матей е един от тях. Той ще тренира с нас днес. Ще сме предпазливи с него, но той вече е нормална част от тренировъчния процес. Ако всичко е наред, ще запише първи минути в контролите.

cska.bg

Моите отбори винаги са много добре кондиционно подготвени. Аз започвам да работя тактически възможно най-рано. Вече работихме върху нашите елементи. Днес ще работим за владението на топката, в четвъртък за пресата. Имаме шест седмици да се подготвим.

Дано да се получи титлата тази година. Може би психическата издръжливост ще е по-важна, не знам. Лудогорец вече е свикнал да играе в такъв ритъм. Може да се получат контузии. Не знам дали е положително, или не продължаването на Лудогорец в Европа. Има предимства и недостатъци.

Почитател съм на западноевропейската система. В Германия вариантът е най-оптимален. Със 7-8 дни почивка и 10 дни подготовка. Всичко това е свързано с инфраструктурата и терените. Тази година времето е по-добро и можеше да започнем по-рано.

cska.bg