Новият треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро направи своя дебют пред медиите, след като преди 2 дни пое за втори път "червените".

Сърбинът с английски паспорт говори преди реванша от Лига на конференциите срещу румънския Сепси. Двубоят е в четвъртък на стадиона в градчето Сфънту Георге, а ЦСКА има да наваксва пасив от 0:2 след първия двубой в София.

Ел Маестро бе категоричен, че е получил среднощна оферта от клуба и изобщо не се е колебал, защото има недовършена работа.

"Дани Ганчев ми се обади след мача в четвъртък около полунощ и без да се колебая, взех самолета и бях в София сутринта, защото ЦСКА е много голям клуб. За мен чувствам, че имам недовършена работа в ЦСКА, тук съм като у дома си. Обичам много този велик клуб. На Балканите е нормално да се сменят толкова често треньор, но ЦСКА остави цяла година Илич, което е стъпка в правилната посока. Стилът ни на игра ще е различен от предишния ми престой в клуба", сподели Ел Маестро.

Той също така даде да се разбере, че ЦСКА няма да тренира специално дузпи за този мач. И бе категоричен, че е израснал много като треньор и това ще си проличи още утре срещу Сепси.

"В отбора има фантастички играчи, сега трябва да ги подредим в правилната концепция много бързо и това ще е ключът към успеха. След 2019-а година, когато напуснах ЦСКА, работих в три големи клуба в три различни държави. И със сигурност имам повече пари и повече опит. Шегувам се. Със сигурност сега съм по-добър треньор. Сега, на 40 години, с пет клуба зад гърба си, съм под-добър, отколкото бях на 35 и само един клуб.

През тази години и половина футболът ми липсваше. И през тази седмица отново се чувствам жив. Обратно на терена съм и това ме прави много щастлив", призна Ел Маестро, който ще има повече от трудна задача в повторния си дебют начело на ЦСКА.

И нещо любопитно - "армейците" за първи път този сезон ще излязат с резервния си черен екип в утрешния мач. А именно в черно бяха записани едни от най-славните европобеди, което вдъхна увереност на феновете за ново силно представяне.