Елитният английски рефер Крейг Поусън ще ръководи мача България - Сърбия във вторник от 21:45 часа, който е четвърти за нашите в групата им от европейските квалификации.

Съдията добре познава обстановката в Разград, където приемаме сърбите. През септември миналата година именно 44-годишният Поусън свири Лудогорец - Рома (2:1) в Лига Европа - първата среща на шампионите ни в груповата фаза от този турнир за сезона.

Още веднъж арбитърът е бил с главна роля в мач на Лудогорец, но при гостуване в Европа - на Марибор през 2019-а, в пресявките в Лига Европа (2:2).

Три години по-рано пък бе четвърти съдия, докато Швеция ни разбиваше за пореден път (3:0) в световна квалификация в Стокхолм.

Поусън е един от елитните арбитри на Висшата лига, където тази професия е напълно професионална и с хора на пълен работен ден. Той ръководи мачове на най-високото ниво в английската игра вече от пет сезона, като получава и наряди от УЕФА в трите евротурнира.

Преди месец бе главен съдия на дербито в Гърция между Панатинайкос и ПАОК (1:1), което бе с решаващо значение в битката за титлата в страната.

Нашите посрещат Сърбия на последно място в групата, с 1 точка от три изиграни мача.

Докато съперникът е с 6 т. от два двубоя и води в класирането.