Бившият треньор на Арсенал Унай Емери се е съгласил да води "топчиите" без да има дори базови познания по английски. Испанецът прекара само един сезон начело на лондонския клуб, като така или иначе имаше тежката задача да замести Арсен Венгер - нещо, което не успя да стори.

Бившият вратар на отбора Йенс Леман бе помощник на Венгер, но се оказа ненужен след идването на Емери. Именно германецът разкри за езиковите проблеми на целия испански треньорски щаб.

"Смятам, че самото назначение на Емери бе грешка. Понякога хората по високите етажи грешат, но и тяхната работа не е лесна. Емери дойде със собствен щаб, а основен проблем бе това, че те не говореха английски", спомни си Леман, понастоящем треньор в елитния Аугсбург в родината си.

"Назначението му за треньор на Арсенал бе страхотен подарък за него, а ако знаеше английски, може би щеше да успее. Идеите му може да са били обещаващи на испански, но той така и не успя да ги пренесе по същия начин на английски", добави германецът.

Под ръководството на Емери Арсенал стигна до финал в Лига Европа, в който обаче "артилеристите" отстъпиха на градския си съперник Челси.