Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов бе гост в предаването "Арена Спорт". Той коментира предстоящия днес мач с Италия. Коща бе категоричен, че предстоящия Конгрес през лятото ще бъде извънреден и мандатът на избраното ръководство ще е до февруари 2022 г.

"След като Боби Михайлов подаде оставка и Изпълкома взе решение да има извънреден конгрес. Избраното ръководство ще бъде с мандат до февруари 2022 г., когато ще има редовен конгрес. Това е заключението на юристите след проучване на Устава на БФС. Борислав Михайлов има право да си оттегли оставката, но това може да стане само на Конгреса. Призовавам Петър Величков да се запознае с Устава", заяви Костадинов.

"След всеки Конгрес избраният президент на футболния съюз поставя задача на всеки член на Изпълкома. Моята задача беше младежкият национален отбор. Аз мисля, че съм си свършил работата и мога с чест да продължа да си върша работата. Има колеги, които си подадоха оставката през 2019 г., но продължават да идват на заседанията на Изпълкома и взимат възнаграждения, но говорят за морал", призна бившият футболист.

"Мисля, че президент на БФС трябва да бъде човек, свързан с футбола. Сега виждам какви хора са заявили кандидатури, а те на са били част от футбола повече от 10 години, а други не съм ги виждал по мачовете. С оглед на всичко това бих се замислил да се кандидатирам"

"Тръгнахме много трудно в световните квалификации и за мое съжаление не направихме това, което мислех, че можем да покажем. Швейцария е отбор, който се възползва от нашите грешки. Надявах се да дадем повече шанс на младите футболисти. В крайна сметка това е съставът, който е избрал Ясен и нека му пожелаем успех. Има неща, които съм споделил с треньора на националния отбор, които на мен не ми харесаха. Искам да не повтаряме тези грешки"", допълни Костадинов.

"Очаквам със затаен дъх мача с Италия, тъй като това е един от най-големите отбори в света. Мисля, че момчетата ще подходят по друг начин. Играем 11 срещу 11, но за мен е важно да покажем желание и амбиция срещу Италия. Трябва да налагаме по-млади футболисти, които с опитните да станат боеспособен отбор. Много се говори за мениджърски интереси, но такова нещо няма. Ако се получи, треньорът ще каже и този натиск ще бъде прекъснат и ще стане публично достояние", обяви Емил Костадинов.