Легендата на Левски Емил Велев даде интересно обяснение, след като в сряда беше хванат да кара автомобила си с 1,7 промила алкохол в кръвта.

След като на Велев беше взета мярка за неотклонение "подписка" и возилото бе отнето за доказателство, той заяви, че вероятно заради хапчетата му за кръвно дрегерът е отчел такава висока стойност.

"Спряха ме за проверка. Взеха ми проба за алкохол с дрегер, който отчете 1,7 промила алкохол в кръвта. Но тъй като аз пия доста силни лекарства за кръвно, подозирам, че това е повлияло на отчитането на такъв висок процент. В момента чакам да излязат резултатите от кръвните проби и експертизата, за да стане ясна ситуацията. Съдействам изцяло на органите на реда", сподели бившият футболист пред "Блиц".

Подобно мнение изрази и адвокатът на Кокала: "Още не е категорично установено нарушението по надлежния ред. Води се разследване. Има един резултат от дрегер, но не е излязла кръвната проба. Емил Велев твърди, че е употребявал силни лекарства, които евентуално са дали отражение, което ще се докаже в хода на разследването и експертизите на кръвта, които ще се направят. Засега няма какво повече да коментираме, докато не излязат окончателните резултати. Оказваме пълно съдействие на компетентните органи, които също имат желание да се установи истината".