Емил Велев все още е последният треньор, който успя да направи “Левски” шампион на България. Кокала е един от най-култовите образи в родния футбол, а във визитката му личи и период като помощник на Станимир Стоилов по време на предишния престой на Мъри на “Герена”.

Велев даде интервю за YouTube канала “Трибуна Левски” и както винаги имаше какво да каже, особено стане ли дума за любопитни случки от миналото. Една от тях бе свързана и с Мъри, който в момента отново е наставник на “сините”.

“Страхотни мачове. Червешката на тортата беше Киево. Бях докарал и един шаман от Израел, който между другото беше и на предишните мачове. Тогава Мъри ме попита дали пак ще дойде, а аз му викам - “Номер едно идва, лети със самолета”. Плащахме му билетите, отиване и връщане. И влиза този в съблекалнята, набожен израелец си е, носеше половин кило сол и някакви стотинки. Събрахме играчите преди тренировка и им казах да си дадат обувките, с които ще играят. Той мина и почна да ръси на всеки въре със сол.

Особено на Домовчийски - два пъти му сложи и той два пъти вкара гол. И вика - “Ей, браво бе, какъв е тоя шаман”. Та го водихме и на реванша с Киево във Верона. Питах го какво ще прави сега. Изчакахме да видим на коя врата ще напада “Левски” и там той хвърли една монета техните шекели - желязна. Ако те удари с нея, направо си нокаут. И наистина в 20-ата минута ли беше, Мечо излъга един и вкара за 1:0. После и Бардон вкара…”, върна се той назад в спомените си за европейската “синя приказка” на Стоилов начело на Левски.

След това Кокала остана верен на себе си, отговаряйки на въпрос дали не може да дойде въпросния шаман и на 11 май, когато е финала за Купата с ЦСКА.

“Не знам сега с тази пандемия дали ще се качи на самолета изобщо. Тях ги е страх повече от нас. Ама ще му се обадя да видя дали ще може да дойде. Ще му вземем билет за “Уиз Еър” - 20 евро”, добави още Велев, който в момента е треньор на Вихрен (Сандански).

Tой категорично отрече слуховете, че е проклел любимия си отбор да не спечели титла и допълни, че това е “простотия на Тити “Тути” Папазов”.

Кокала сподели мнение, че Седрик Бардон е най-силният чужденец играл в “Левски” и лично го е пробвал на джитбол - игра, в която е много добър, като още тогава Бардон не е сбъркал нито една топка.