Сагата с обиди, обвинения и призиви за извинения по оста Илиан Илиев - Лудогорец продължава с пълна сила.

Този път в престрелката се включи и Черно море, който с официална позиция на сайта си защити своя дългогодишен теньор. Варненският клуб призова човекът, написал вчерашната декларация на сайта на Лудогорец, да се извини на Илиан Илиев за обидните думи.

Припомняме, че след драматчиният неделен мач между Лудогорец и Черно море, завършил при 3:2 за шампионите, между двата клуба се появи сериозно напрежение.

Първо Илиан Илиев заяви, че съдията е помогнал на Лудогорец, а това доведе до остра декларация от страна на разградчани, в която имаше доста грозни определения срещу треньора на Черно море.

Той отговори, че няма за какво да се извинява, защото е прегледал мача отново и продължава да е на мнение, че съдийството е оказало огромно влияние върху крайния резултат.

Сега бе ред на Черно море да се намеси, а ето какво публикува клубът на официалния си сайт:

"Ръководството на ПФК Черно Море настоява лицето от ПФК Лудогорец, написало вчера, изключително грозните, тежки и несъстоятелни обидни квалификации, да се извини на нашия треньор Илиан Илиев.

Футболният клуб Черно море е създаден в духа и традициите на българската армия. Изконни ценности на армията ни са чест, дух и мъжество. Такива са ценностите и в нашия клуб. "Моряците" сме едно голямо семейство и се подкрепяме. Всяко едно черноморско сърце ще бъде защитено от нас. Безспорно, такъв е треньорът ни - Илиан Илиев! Той е човек, който милее за емблемата на клуба ни. Длъжни сме да застанем зад него и да го подкрепим.

По време на изказването си след мача, нашият треньор с нищо не обиди съперника. Проблем на ПФК Лудогорец е, ако те са се припознали в думите му.

Да наричаш човек, който е постигнал толкова много във футбола, който е бил част от европейския шампион Бенфика, който е играл за нашата страна на Световно първенство "лидер на мрънкачите в българския футбол" и да показваш безсилие, намеквайки за ръста му... това е грозно, непристойно поведение. Не отива на клуб, който има претенциите да е сред водещите в България, който редовно играе в групова фаза на европейски клубни турнири. Къде е европейското ви поведение, господа?!

Ако има морал, чест и достойнство, лицето от ПФК Лудогорец незабавно да се извини на нашия треньор!".