Датската звезда Кристиан Ериксен започна индивидуални тренировки на базата на един от юношеските си клубове - Одензе. 29-годишният атакуващ полузащитник не бе стъпвал на футболния терен от кошмарния 12 юни, когато претърпя сърдечен арест по време на първия мач на националния си отбор в групите - срещу Финландия в Копенхаген.

Новината бе съобщена от клубния говорител, който заяви, че Ериксен се е свързал с отбора с молбата да тренира индивидуално на клубната база.

“Това е нещо нормално, след като е играл тука като юноша и буквално живее зад ъгъла. Щастливи сме, че можем да му помогнем”, гласи още съобщението от пресслужбата на Одензе, където Ериксен прекарва три години в академията - между 2005 и 2008, след което преминава в Аякс.

Халфът не може да играе в Италия за настоящия си отбор Интер, защото след инцидента през юни му бе поставен дефибрилатор на сърцето, но според италианските правила той няма право да практива професионално футбол на Ботуша след намесата за поставяне на устройството.

От ръководството на Интер вече изразиха готовността си да разрешат на Ериксен да напусне клуба без каквито и да е спънки.