Ернесто Валверде е далеч от светлините на прожекторите, след като бе освободен от Барселона през януари миналата година.

След като напусна "Камп Ноу", двама треньори се пробваха на горещия стол. Първо Кике Сетиен, който беше уволнен и настоящият Роналд Куман, който се спекулира, че може да бъде сменен с Шави.

В интервю Валверде заяви, че не е изненадан от честите промени на треньорския пост в Барселона: "Смяна на треньорите има във всички отбори, не само в Барса. Може да спечелиш много пъти, но когато загубиш, треньорите са първите, които го отнасят. Изискванията към тях са много високи и публиката иска промени.

Проблемът с треньорите е, че често носим проблемите си вкъщи. Обсебени сме от това всеки ден, независимо дали си в Сегунда, в Примера или в Шампионска лига.

Когато бях в Атлетик Билбао, имах проблем с левия фланг. Толкова бях обсебен от това, че веднъж забравих да закарам децата си на училище".

Валверде бе запитан и какво ще каже на внуците си за Лионел Меси: "Тогава ще има други играчи, които ще са световни звезди и Меси ще бъде позабравен. Когато остарея ще казвам на внуците си, че това е бил играч, който може да дриблира между седем души и да вкара. Те вероятно ще ми отвърнат, че говоря глупости. Така беше и с Алфредо Ди Стефано, който не всички сме гледали как играе. За щастие сега има много видео материал и новото поколение ще може да се наслаждава на Меси".