Етър и Ботев (Враца) не успяха да се победят във втория мач от кръга в родното първенство, който се явяваше и като директна битка за оцеляване.

Двата отбора завършиха 0:0 на стадион “Ивайло” във Велико Търново, а ако някой от тях трябва да съжалява повече, това определено биха били “болярите”.

По-чистите положения бяха именно на сметката на домакините, които като цяло атакуваха повече и уцелиха две греди. Това сториха Симеон Мечев и Преслав Боруков в рамките на само няколко минути - двадесетина минути преди края на мача. 

Първи това стори Мечев с техничен диагонален удар , а малко след това нещо подобно стори и Боруков, като топката отново срещна напречната греда.

Гостите пък имаха по една добра ситуация през двете полувремена - преди почивката Христо Златински отправи мощен удар от въздуха, но над вратата, а в последните минути на двубоя Петър Атанасов завъртя топката по хубав начин от пряк свободен удар, но тя профуча на сантиметри от горния десен ъгъл на Христо Иванов.

След днешното равенство Етър остава единадесети с 21 точки, докато Ботев е дванадесети с 19. Това бе и първа спечелена точка за Веселин Великов като треньор на врачани.