Етър представи бившия наставник на Витоша (Бистрица) Росен Кирилов като наследник на Красимир Балъков.

Той бе представен официално днес от председателя на УС на клуба проф. Георги Камарашев и члена на клубната управа бизнесменът Александър Нанков.

"Надяваме се новия сезон да бъде също благоприятен за Етър, да задържим и подобрим резултатите от миналата година", коментира проф. Камарашев.

"Миналият сезон бе доста добър и всички имаме заслуга за това, голяма бе заслугата на Красимир Балъков, на когото искам специално да благодаря. Нещата са динамични, промени има, но целите остават. Насочихме се към Росен Кирилов, защото е млад и амбициозен човек и нашите цели се припокриват - да запазим нивото на отбора. За Станислав Генчев мога да кажа, че е много коректен, той е човекът, с който Етър влезе в Първа лига и винаги ще остане един от нас. Искам да му благодаря за работата му в клуба. Той е тук, за да видите, че при нас има приемственост, няма драма в напускането му", коментира Александър Нанков.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/36941-54403/0231/bg

"Преди всичко благодаря на ръководството на Етър, че се спря на мен за наследник на поста на Краси Балъков и Станислав Генчев - хора, които сложиха добра основа на отбора. Представянето на Етър наистина бе впечатляващо. Много се радвам, че ще бъде треньор на един от отборите с най-големи традиции в България. Летвата е вдигната високо и ще направя всичко възможно да следвам поетата линия, да запазим нивото и наесен отново да радваме феновете и да впечатляваме футболната общественост на България", бяха първите думи на Росен Кирилов като наставник на Етър.

Договорът му с клуба е за срок от две години. Запазва се досегашният треньорски щаб - Илиян Киряков, Калоян Чакъров и Тодор Колев.