Полицията евакуира семейството на Хари Магуайър за няколко часа от дома на играча в Чешър, край Манчестър. Капитанът на Юнайтед е получил заплаха за бомба в къщата, веднага е съобщил за това и специален отряд е пристигнал на мястото.

Защитникът, годеницата му Ферн Хоукинс и двете им деца са били отведени от мястото, като остават за денонощие извън дома си. Той е бил напълно обискиран и проверен, като засега още е запечатан.

На такава заплаха се гледа сериозно, след като Магуайър е обект на хули и директни атаки от фенове на Юнайтед вече от месеци. Той е набеден за основна причина за слабия сезон на отбора, като грешките му са постоянно посочвани и изтъквани в анализи, влогове, блогове, форуми и телевизионни студия.

"Заплахата е сериозна - съобщи за The Athletic говорител на клуба. - Хари е получил съобщения, в които детайли е описано как е зареден взривът и, че може да бъде активиран. Манчестър Юнайтед е изключително притеснен от случващото се."

Магуайър обяви в социалните мрежи, че днес ще тренира със съотборниците си и очаква да е в състава за съботното дерби с Арсенал, което има ключово значение в битката за топ 4.