Северноирландският ветеран Джони Еванс е обмислял да се откаже от футбола преди отново да се озове в Манчестър Юнайтед. 35-годишният защитник изненадващо се завърна в родния си клуб през лятото, като първоначално бе обявено, че е подписал краткосрочна сделка и ще бъде част от състава на "червените дяволи" само за предсезонната подготвка.

След това обаче бранителят получи договор за остатъка от сезона.

Еванс е юноша на манчестърския тим и бе неизменна част от първия състав между 2007 и 2015 година, записвайки близо 200 мача за клуба. Във визитката му личат три титли на Премиър лийг, както и триумф в Шампионскат лига през 2008-а.

"Бях стигнал до онзи момент, в който си мислех, че е дошло времето да кажа "край". Не можех да се преборя с контузиите и всеки път, в който се връщах възстановен, отново се случваше нещо. Трябваше да докажа сам на себе си, че не съм готов да се откажа", заяви националът на Северна Ирландия със 104 ма1а за страната си.

В последните сезони той игра за Лестър, но хроничен проблем в прасеца ограничи изявите му, най-вече през 2022/2023, а след изпадането на "лисиците" от елита дойде и раздялата му с клуба.

"Радвам се, че отново съм тук и се чувствам много добре", добави той.

През сезона до момента той е играл в четири мача на Юнайтед.