Марсело Биелса е пристигнал в Лондон, където ще продължи преговорите си с Евертън за свободния мениджърски пост в клуба. "Карамелите" освободиха Франк Лампард, а по всичко личи, че Лудия е фаворит за негов заместник.

Другият потенциален кандидат за работата на "Гудисън Парк" е Шон Дайх, който е свободен от април миналата година, когато се раздели с Бърнли.

67-годишният аржентинец Биелса вече остави следа в английския футбол, след като помогна на Лийдс да се върне в елита след 16-годишно прекъсване. Той бе начело на йоркширците между 2018 и 2022 година, като бе освободен през февруари заради поредица от слаби резултати.

Култовият южноамерикански образ обаче не е на 100% сигурен за евентуална сделка с клуба от Ливърпул. Ветеранът има своите забележки относно настоящия състав на отбора и дали евентуално играчите биха могли да изповядват неговия динамичен футбол, в който се изисква постоянно пресиране. Друга пречка би било това, че Лудия не е убеден, че да поеме отбор в средата не сезона е добра идея.

Самият факт, че е пристигнал в Англия обаче сочи, че все пак има достатъчно голям интерес от негова страна.

Преговорите с Дайш също са на сходен етап.

Франк Лампард остави Евертън на деветнадесета позиция след 20 мача с едва 15 точки и само три победи в Премиър лийг този сезон. Следващата среща на "сините" е на 4 февруари срещу лидера Арсенал.