Джейми Карагър, дългогодишен английски национал и легенда на Ливърпул, се извини в студиото на "Скай спортс" пред Патрис Евра за случилото се около шумния скандал с расизъм преди 8 години.

Тогава Карагър и клубът му застанаха твърдо зад Луис Суарес, който бе обвинен от Евра (Манчестър Юнайтед), че го е обидил расистки по време на дербито в английската Висша лига. Уругваецът бе наказан за 10 мача, а съотборниците му, включително Карагър, излязоха да загряват на следващия двубой с тениски, подкрепящи Луис.

"Няма съмнение, че направихме голяма грешка - призна бившият бранител, сега анализатор на "Скай". - Като клуб сбъркахме, аз също съм виновен, защото бях втори капитан на Ливърпул. Извинявам се за това поведение, защото дадохме грешни сигнали към света."

"Когато видях онези тениски, си помислих - това е нелепо - каза в студиото и гостът Евра. - Поставяш клуба си в опасно положение, когато правиш такива неща. Накърняваш репутацията му. Разбирам, че винаги в една съблекалня всеки подкрепя съотборника си, но в този случай това бе грешка."