Вчерашната вечер от европейските квалификации сякаш трябваше да се запомни с дебюта и гола на младия 16-годишен рекордьор Ламин Ямал, който бе част от испанския разгром със 7:1 насред Тбилиси.

Разбира се, няколко часа по-късно Кристиано Роналдо се завърна по европейските терени, защото неговата Португалия гостуваше на Слоакия, а всяко участие на Роналдо винаги буди огромен интерес.

"Мореплавателите" спечелиха мача с 1:0 след гол на Бруно Фернандеш в края на първата част, но мачът ще се запомни с един епизод, дошъл след точно час игра.

Става въпрос за сблъсък между Кристиано Роналдо и бившият му съотборник от Манчестър Юнайтед - Мартин Дубравка, който традиционно бе на вратата на Словакия.

В 60-ата минута след центриране по земя, Роналдо опита с шпагат да вкара топката, но най-доброто, което успя да направи е да я търкулне изключително леко в ръцете на излезлия Дубравка.

Роналдо обаче не успя да спре движението си, нито да прибере краката си и секунда по-късно с бутоните напред изрита вратаря на Словакия в главата. Левият крак на Роналдо се спря в челото на Дубравка, а присвитият му ляв крак удари вратарят в гърлото.

Снимка: АР/БТА

Изключително тежък сблъсък, който приключи с жълт картон за португалската суперзвезда, но феновете и играчите на Словакия веднага изразиха претенции, че цветът на картона тряба да е червен.

Изгонване нямаше, но кадрите бързо обиколиха социалните мрежи, като хиляди фенове са убедени, че в тази 60-а минута участието на Кристиано Роналдо в мача е трябвало да приключи.

Снимка: АР/БТА