Астън Вила е отборът, който има най-силно желание да привлече Едвин Джеси от ЦСКА. Клубът е с огромен статут в Англия, въпреки че в момента е във второто ниво на футбола на Острова, в Чемпиъншип.

Европейският шампион за 1982 г. изживява времена на промени и мениджърът Дийн Смит има план за януарско подсилване на отбора. Една от точките в него е крило, като Джеси е идеална цел като качества и стойност.

Цената му е висока като за български клуб - 2 милиона лири, но е сравнително ниска и изгодна за добър играч, който да бъде привлечен в Англия, където пазарът е с ужасно раздути параметри.

Хора на Вила са гледали ганаеца в няколко мача от есенния полусезон у нас, като в един от последните - срещу Верея (1:0), африканецът носеше и капитанската лента на ЦСКА.

Интересът към Джеси от Англия не е от вчера, още през 2017-а той бе пред трансфер в Куинс Парк Рейнджърс, но тогава травма провали сделката. Сега в Англия се говори, че не само Вила го следи.

Един от лидерите в Чемпиъншип, и клуб с голяма репутация и добри финансови възможности - Мидълзбро, също има в списъка си за трансфери Едвин Джеси.

ЦСКА може и да не се съгласи да продаде през зимата едно от основните си нападателни оръжия. Особено, ако се стигне до трансфер на национала Кирил Десподов, който е обект на сериозен интерес от клубове в Западна Европа.