Бившият нападател на Ливърпул Майкъл Робинсън почина на 61-годишна възраст, след като загуби дълга битка с рака.

"С голяма мъка съобщаваме за смъртта на Майкъл", написа негов близък в Туитър страницата му.

Бившият национал на Република Ирландия дълги години работеше като футболен анализатор в Испания, като бе диагностициран с метастатичен рак през декември 2018-а.

Работата му като анализатор го направи още по-популярен и той бе едно от най-разпознаваемите лица в испанския футболен ефир. Предаването му "Информе Робинсън" е най-популярното за футбол в Испания и едно от най-известните и гледани в цяла Европа.

Embed from Getty Images

През миналата седмица Робинсън лично опроверга грешна информация, че е починал, но по ирония на съдбата това се случи днес.

С Ливърпул Робинсън спечели английската лига, Купата на лигата и Купата на европейските шампиони през 1984-а, като и игра финал за Купата на ФА през 1983-а.

Въпреки тежката диагноза, до последно Робинсън продължи да работи, запазвайки чувството си за хумор и оптимизма.

"Ракът ще ме убие някой ден, но няма да ме убива всеки ден. Осъзнал съм какво се случва и съм пълен с оптимизъм, като се радвам на живота", заяви бившият нападател през миналия октомври.

Ливърпул също отправи своите съболезнования за кончината на родения в Лестър ирландец, който игра още за Престън, Манчестър Сити, Брайтън Куинс Парк Рейнджърс и Осасуна.

Сред големите имена в спорта, които изказаха почит, бе и Рафа Надал - приятел на Робинсън.