Бенфика изигра един от най-странните мачове в историята си при гостуването на Беленензеш, при което лисабонския гранд вкара седем гола, а срещата бе прекъсната рано през второто полувреме, когато домакините останаха само с шестима играчи на терена.

Двубоят бе същински фарс от самото си начало, след като Беленензеш започна с едва деветима играчи, защото в редиците на клуба има множество заразени от COVID-19 и така общо 17 футболисти не бяха на разположение на треньорския щаб. Двама от титулярите на домакините бяха вратари - Жоао Монтейро, който по принцип се подвизава под рамката, този път бе принуден да започне в ролята на защитник, като си отбеляза автогол още в първата минута.

Бенфика напълно очаквано доминираше - с 85% владение на топката, а до почивката се разписаха Едуардо Кау, Харис Сеферович на два пъти, Юлиян Вайгъл, както и Дарвин Нуньес, нанизал хеттрик.

Всичко приключи в първата минута на второто полувреме, когато вратарят-полеви играч Монтейро се контузи, а това означаваше, че срещата няма как да продължи, защото домакините бяха излезли за второто полувреме с едва седем играчи, а по правилата на ФИФА даден тим няма как да е с по-малък брой футболисти.