Шокиращ резултат беляза кръга в Югоизточната Трета лига на България.

Двубоят между отборите на Спартак (Пловдив) и Сливен, който при други обстоятелства едва ли вълнува особено футболните фенове в страната, се превърна в истинска новина с падналите в него 21 гола.

Още по шокиращото е, че всички те бяха само в една врата, след като Спартак победи Сливен с 21:0.

Младият тим на гостите вече бе инкасирал 14 попадения в първите си два мача от сезон, но в неделния следобед резилът придоби доста необичайни измерение с инкасирането на 21 попадения.

Резултат, който не виждаме в мачове между професионалисти и аматьори нито в контроли, нито в например в турнира за Купата.

Но ето, че той се получи между два тима от една и съща дивизия, а феновете на футбола в областен град като Сливен, който е посрещал италианския гранд Ювентус, едва ли могат да бъдат доволни от нивото, което е достигнал отборът им.

Преди 15 години носителят на Купата на България за 1990-а се завърна в елита и имаше сериозни амбиции с Йордан Лечков като градоначалник. Отборът се задържа сред най-добрите в продължение на три сезон, но след изпадането нещата бързо отидоха към фалит и място в аматьорския футбол.

Днес ФК Сливен е член на Трета лига, но със загуба от 0:11 при визитата на Гигант (Съединение) и 0:21 при тази на Спартак (Пловдив), се пита каква изобщо е ползата от подвизаването му там, защото едва ли феновете искат да го гледат в това състояние.

А и едва ли младите момчета в състава ще се изградят особено като футболисти при подобни резултати.