Испанската футболна федерация застана на страната на Барселона в спора между клуба и най-голямата му звезда - Лионел Меси.

Гениалният аржентинец иска да си тръгва след 20 години вярна служба на клуба, като желанието му вече не е тайна за никого.

Той обаче има договор за още година, като Барса по никакъв начин не смята да изпуска носителят на 6 "Златни топки" без пари.

Надеждите на самия Меси бяха свързани с клауза в договора му, според която той може да прекрати контракта в последната му година без никакво предупреждение и неустойки.

Тази клауза обаче изтече през юни и не е активна към днешна дата.

Заради пандемията от коронавирус и целият объркан календар на футбола, много договори и клаузи бяха удължение с един или два месеца. С това бяха свързани надеждите на Меси, който поиска заради обстановката, тази клауза да продължи да бъде активна.

Испанската федерация се запозна със случая, като в крайна сметка реши да отсъди в полза на клуба.

Заключението на ръководния орган гласеше, че Меси може да прекрати договора си само, ако бъде платена откупната му сума в размер на 700 милиона евро.

Това променя ситуацията изключително много. На този етап Манчестър Сити и ПСЖ изглеждат единствените клубове, които биха се пробвали с подобна сума, но дори и за тях това ще бъде почти непосилна задача.

В същото време Меси не се яви на задължителния PСR тест преди старта на подготовката, с което ясно изрази позицията си.

Клубът обаче няма да търпи своеволията му, като ще започне с глобите.

Първата от тях ще е в размер на 110 хиляди евро. Това е сумата, която звездата заработва за един работен ден.