Меган Рапино обяви, че ще изиграе последния си мач с екипа на САЩ на 24 септември. Тогава американките имат контрола с Южна АФрика в Чикаго. 38-годишната футболистка заяви намерението си да се откаже от професионалния футбол след края на сезона в женското първенство на Щатите, което приключва през ноември, а вече е ясно и кога ще приключи с националния тим на страната си.

Ветеранката, която се превърна в икона за феминистките заради дългогодишната си борба за равноправие между половете, както в спорта, така и извън него, игра на четири световни първенства, печелейки две от тях - през 2015 и 2019. Освен това тя има и олимпийско злато от Лондон 2012, какато и 202 мача с 63 гола за представителния тим на родината си.

Контролата с южноафриканките е възможност карирерата на Рапино да не приключи с разочарование, защото към момента последната среща, която тя изигра за САЩ, бе отпадането с дузпи на осминафиналите на Мондиал 2023 срещу Швеция. Именно Меган пропусна едно от изпълненията от 11 метра.

"Пътешествието беше невероятно. И ще бъде специално, че получавам една последна възможност да играя за страната си, да благодаря на съотборничките си и на всички, които по някакъв начин са ми помогнали да бъда по-добър играч и човек през годините", каза Рапино в изявление, разпространено от американската футболна федерация.

Последният мач в нейната кариера въобще пък ще бъде на 6 ноември, когато с клубния си тим ОЛ Рейн ще излезе срещу Вашингтон Спирит.