Месут Йозил уточнява последните детайли преди преминаването си във Фенербахче, а от турския гранд също уточняват детайли - най-вече относно финансите, свързани с предстоящия звезден трансфер. Германският маестро получаваше по 20 милиона евро на година досега в Арсенал, а за да осъществи сделка с “фенерите” дори се е съгласил да намали изискванията си и да подпише с годишна заплата от 4 милиона евро.

Президентът на истанбулския тим Али Коч дори помоли феновете за подкрепа, като поиска от тях да пращат дарителски съобщения, чиято стойност е малко над 2 евро, за да може да бъде финансирано идването на Йозил във Фенербахче. Привържениците ще трябва да ги пращат на номер 1907 (б.р. - който се явява и символичен, защото това е годината на създаване на клуба), а Коч се прицели в рекорд.

“Моля феновете да поставят рекорд. Чрез кампания със съобщения. Може би 300 000 или 500 000, а защо не дори и милион съобщения? Тази подкрепа ще бъде добре дошла за нас, защото сме зависими от вас”, обърна се президентът към феновете.

Ситуацията за Фенербахче от финансова гледна точка не е особено цветуща, като се съобщава за дългове от порядъка на 500 милиона евро. 

Очаква се Йозил да подпише и да бъде представен като играч на 19-кратните шампиони на Турция в понеделник. Ръководството на отбора очаква и солидни финансови приходи от продажби на фланелката на германската звезда.