Легендарният бразилски нападател Роналдо даде меко казано интересно интервю пред "Файненшъл Таймс".

Медията го потърси, тъй като наскоро Феномена стана главен акционер в испанския Валядолид и сега се подвизава като собственик на клуба.

В разговора Роналдо казва много любопитни неща от кариерата си, но едно със сигурност се набива на очи в повече.

"В света в момента има мобилизация за много неща. Раждат се движения в защита на черните, на гейовете. Не помня някой да ме е защитавал, когато ме наричаха дебел. Тези неща не ме интересуват", отсече Феномена.

Бразилецът говори и за предизвикателството да е президент на футболен клуб: "Имам предимство пред другите, защото съм бил футболст и знам как играчите разсъждават. Знам какво искат и от какво се нуждаят".

Сподели и за чувствата си преди финала на Мондиал 2002 в Япония и Южна Корея, когато бразилците победиха на финала Германия. Страхувал се е отново да не получи епилептичен удар, както бе преди финала на Мондиал 1998 срещу Фрнация.

"Във финала в Йокохама мачът беше в 8 вечерта. Подобно на Мондиал 1998 в Париж, всеки от отбора хапна и отиде да спи. Казах си "мамка му, не искам да спя". Намерих вратаря Дида и го помолих да остане с мен. Не спах целия ден, защото не исках да се повтори случая от Париж. Дида беше с мен през цялото време. Хората обичат конспиративните теории. Онзи мач в Париж не бе най-добрият в кариерата ми, но тичах и се борих. Има дни, в които не се чувстваш добре, а при съперникът е обратното. Трудно е да се обясни, но Меси е удобен пример - играта му с Барселона и Аржентина е коренно различна", обяснява 42-годишният Роналдо.

В края на интервюто Феномена сподели шеговито и нещо много лично: "Направих си вазектомия, но съм замразил толкова много семенна течност, че мога да направя цял футболен отбор, стига партньорката ми да иска".